Din hund kan ikke fortælle dig med sine egne ord, hvis noget er galt. Derfor er det en del af dét at være hundeejer, at kende forskellige symptomer på forskellige sygdomme. Du bør bestemt bruge lidt tid på at dykke ned i forskellige sygdomme da kendskab til symptomer potentielt kan redde din hunds liv.
Nedenfor har vi listet 3 sydomme, som du bør kende til som hundeejer.
1) Mellemørebetændelse
Mellemørebetændelse er en af de mest almindelige sydomme hos hunde med lange ører. Dog kan mellemørebetændelse, ligesom hos mennesker, ramme alle hunde, som er i kontakt med vand eller fugt.
Mellemørebetændelse behandles via antibiotika. Det kan være, at dyrlægen er nødt til at åbne op ind til mellemøret, for at dræne området for væske.
Symptomer på mellemørebetændelse kan eksempelvis være hovedrysten, øget mængde ørevoks og sur lugt fra øret. Behandling af mellemørebetændelse er vigtigt, da infektionen kan sprede sig til det indre øre, og skabe andre og alvorlige problemer for hunden såsom balanceproblemer.
2) Gigt
Gigt ses især hos seniorhundene, men også ved hunde, som er overvægtige og ikke får nok motion. Gigt sætter sig i leddene herunder især hofte og albue.
Der findes mange symptomer på gigt. Nogle symptomer på gigt hos din hund kan være: Nedsat interesse for at gå tur, lege eller andre former for fysisk aktivitet, problemer med at hoppe ind i en bil eller op i møbler, sidde eller stå, tilbageholdenhed med at gå op ad trapper, løbe eller springe, unormal gang (hunden halter), stivhed, særligt lige efter hunden er stået op, trækker sig væk fra familiemedlemmer, slikker sig omkring et eller flere led, følsomhed og/eller ømhed, når led berøres ændret adfærd og/eller attitude, sover mere end normalt eller at der kommer lyde fra et eller flere led ved bevægelse.
3) Orm
Din hund kan blive ramt af orm. Den mest almindelige orm, som rammer hunde er bændelorm. De er flade og lever i dyrets tarme, hvor den ernærer sig af det, som hunden indtager af føde. Til tider kan du se ormene i hundens afføring. Sygdommen spredes blandt andet gennem råt og ikke gennemstegt mad.
Det er vigtigt, at du giver din hund en ormekur. Du skal tale med dyrlægen om hvilken type behandling din hund skal i, for at slippe af med ormene. Både hvalpe og voksne hunde skal have ormekur og kan blive smittet, og parasitten smitter nemt fra hund til hund.
Vi håber, at vi kan hjælpe dig til at lære lidt mere om din hund. Hvis du har spørgsmål til indlægget er du velkommen til at kontakte Annette, som sidder klar til at hjælpe.