5 sjove aktiviteter du kan lave med din hund

5 sjove aktiviteter du kan lave med din hund

5 sjove aktiviteter du kan lave med din hund

Foråret nærmer sig, og vejret begynder endelig at have sine gode dage. Derfor kan du med fordel overveje at tage din bedste ven med ud til lidt sjov og ballade. Vi har lavet en kort liste over 5 sjove aktiviteter du kan lave med din hund udenfor. 

Sjove lege

Vi har to forslag til aktiviteter, som din hund vil elske. Prøv f.eks. at lave en forhindringsbane. Du kan let lave en bane uden at lægge penge i det. Brug blot de elementer du har omkring dig. Dette gør det også muligt at lave en forhindringsbane uanset hvor du er; Hjemme i haven, i en park, på fodboldbanen eller andre steder. 

Du kan også lege gemmeleg med din hund. Vær opmærksom på, at dette bør foregå i et indespærret område, hvor hunden overvåget. Idéen er nemlig, at du gemmer dig, og når din hund finder dig, så får den en godbid. Det er ikke kun en sjov leg for hunden – det udfordrer også dens evner og stimulerer dens sanser.  

Vandreture

Vandreture har rigtig mange fordele. En længere vandretur er god motion både for dig og din hund, i kan nyde naturen – og så kan i nyde hinandens selskab uden at blive forstyrret. Husk at din hund måske kun er en del af dit liv i en periode, men for din hund er du HELE dens verden. Giv din hund en solid mængde velfortjent opmærksomhed og nyd den friske luft uden arbejde, sociale medier osv. 

Duftlege

En anden sjov og praktisk aktivitet er duftlege, som stimulerer en af hundens vigtigste sanser: Næsen. Du skal gemme en godbid et sted, f.eks. under en spand, bag et træ eller andre steder, og din hund må så (selvfølgelig) spise godbidden, når den finder den. Du kan samtidig give hunden masser af motion, ved at lave “banen” stor. Det er desuden sjovt for hunden at slå sig løs og få brændt energi af, ved at få lov til at lede efter godbidden på sin egen måde. 

Hundeskov eller hundepark

Måske bor du i nærheden af en hundeskov eller en hundepark. En hundeskov og hundepark er et område dedikeret til hundene, hvor de kan løbe frit. Det er desuden et super godt sted at lave aktiviteter, fordi din hund kan møde andre hunde og lege sammen med dem. 

Strand eller sø

Mange hunde elsker at løbe langs vand. Derfor kan du nogle gange forkæle din hund lidt ekstra ved at tage den med til stranden eller en nærliggende sø. Her kan hunden få masser af motion og frisk luft, og måske endda lege i vandet. Ekstra fantastisk bliver det for hunden, hvis du selv løber med eller leger med i vandet, så i laver aktiviteterne sammen. 

Vi håber, at du og din hund får et skønt forår med masser af udendørsaktiviteter. Vi glæder os til at solen kigger endnu mere frem. Har du spørgsmål eller kommentarer til indlægget, så kontakt os endelig.