7 facts om hunde du måske ikke kender

7 facts om hunde du måske ikke kender

Hvor meget ved du egentlig om din bedste ven? Hunde er super dejlige, men faktisk er de også ganske unikke og fantastiske. Vi har samlet syv facts om hunde, som du måske ikke vidste. Sæt dig til rette med, eventuelt med din hund, og læs med her. 

Høresans og lugtesans

Vidste du, at din hunds lugtesans er op til 1 million gange stærkere end din? Så hvis du nogensinde er i tvivl om hvorvidt dine omgivelser kunne lugte den lille prut, der lige slap ud… – ja så kan din hund altså med stor sandsynlighed 🙂  

Også hundens høresans er stærkere end menneskers. Hunde hører 10 gange bedre end os, og kan derfor høre helt andre frekvenser end os. Et ungt menneske kan høre lyde med frekvens på ca. 16 – 20.000 Hz. Hunde kan høre lyde med frekvens på ca. 15 – 50.000 Hz.

Vinterdepressioner 

Din hund kan faktisk også opleve det, vi kalder sæsonbestemte vinterdepressioner. Din hund kan skifte humør og nedsætte sit energiniveau alt efter hvilken årstid den befinder sig i. Så når de mørke og kolde måneder er over os, og du sidder med et tæppe og venter på sommeren, så giv din hund et kram. Du kan få din hunds humør tilbage ved at blive ved med at lege med den og gå lange ture. 

Den mest udholdende hund

Hvilken hunderace er mest udholden? Det er den Sibiriske Husky. Samtidig er den Sibiriske Husky også en af de hurtigste hunde sammen med Greyhounds. Den lækre husky kan bevæge sig op til hele 160 km pr dag UDEN pause. Er du frisk på den tur? 

Godnat!

Vidste du, at din hund sover mellem 13-18 timer i døgnet? Måske har du bemærket, at der bliver sagt “godnat” fra dun hund både dag og nat. Dog har hunden ikke lange perioder med sammenhængende søvn, da de vågner oftere end når vi mennesker sover. 

Hunde kan forebygge forkølelse og astma

Forskere har gennem undersøgelser videnskabeligt bevist at børn, der vokser op med hund, er bedre rustet mod astma og almindelig forkølelse. Da hunden er meget ude og dermed er i tæt kontakt med udendørslivet, gaden osv., kommer den i kontakt med nye bakterietyper. Barnet bliver efterfølgende også udsat for disse bakterier, som i sidste ende styrker barnets immunforsvar. Derfor er barnets immunforsvar i stand til at bekæmpe de forskellige virustyper, de bliver udsat for. 

Titanics forlis

Vidste du, at 2 hunde faktisk overlevede Titanics forlis? Der er tale om en pomeranian og en pekingeser. De blev reddet sammen med deres ejere i nogle af de første redningsbåde som forlod skibet.

Unik evne

Din hund er faktisk ligeså intelligent som en 2-årig baby. Så hvis du synes, at din baby og din hund er på samme bølgelængde og fungerer godt sammen – ja så er der noget om snakken. Men din bedste ven har også en ganske unik evne. Den kan dufte dine følelser, og derved finde ud af hvordan du har det. 

Som du kan læse ovenfor er der masser af interessante, sjove og underlige facts, som ikke alle ved om hunde. Vi håber, at du kunne få et smil på læben ved at læse med. 

Hunde er bare fantastiske! – men dét fact kender du jo allerede som hundeejer 🙂