Dette kan skade din hund om vinteren

Dette kan skade din hund om vinteren

Vinteren har for alvor ramt Danmark med frostgrader, sne og slud. Vi har lavet en oversigt over nogle få ting du bør være opmærksom på, når du skal hjælpe din hund igennem vinteren. Læs med nedenfor. 

Hjælp din hunds trædepoter

Om vinteren salter man vejene, så isen ikke byder på unødvendige skader. Vinterkulden er dog med til at din hunds trædepuder ofte udtørrer og sprækker – og så er salt i såret ikke den bedste oplevelse. Sørg for at skylle din hunds trædepuder og vær grundig med at fjerne salt, så hunden ikke selv slikker salten i sig. Brug eventuelt vores voks, der hjælper med at beskytte trædepuder og andre udtørrede områder.

Vær for guds skyld også opmærksom på andre væsker og midler der bruges til at tø isen. Antifreeze er et frostvæske vi typisk bruger om vinteren, når der bliver glat. Væsken har en sødlig smag og man ser desværre, at hunde kan finde på at slikke det i sig. Antifreeze er EKSTREMT giftigt, og kun en lille mængde kan være dødeligt for din hund.

Hold din hund hydreret

Hunde har brug for ligeså meget væske om vinteren, som om sommeren. Husk at sørge for at din hund altid har adgang til frisk vand. 

Din hunds pels skal være tør

Husk at tørre din hund ekstra grundigt efter bad, en tur i sneen eller andet. Våd pels i kulden er koldt og hunden kan blive syg. 

Hold øje med diæten

Om vinteren bliver din hund ofte mere doven, og derfor skal du holde øje med hundens diæt. Sørg for at indtaget af kalorier stemmer overens med aktivitetsniveauet, så hunden ikke tager for meget på. 

Overvej om din hund skal klædes ekstra på

Nogle hunderacer har svært ved at holde varmen om vinteren, da deres pels ikke er tykke. Har du en hund med tynd pels kan du med fordel klæde din hund ekstra på, når i skal udenfor. Tag f.eks. et kig på vores HotterDog Fleece trøjer, der både er vandafvisende og kan vaskes i vaskemaskinen. 

Vi håber, at du kan bruge vores små tips, og at du og din hund kommer godt igennem frostgraderne. Har du spørgsmål eller kommentarer til indlægget så kontakt endelig Annette, som sidder klar til at hjælpe.