En sikker gå-tur med hunden i mørke

En sikker gå-tur med hunden i mørke

Dagene bliver kortere – eller antal timer med dagslys gør. For mange hundeejere betyder det igen, at hunden skal luftes i mørke. Vi har derfor lavet et indlæg om, hvordan du kan gennemføre en sikker gå-tur med hunden i mørke.

 

Din egen påklædning

Selvom at mørke tider ofte betyder efterår og vintertider bør du stadig have en god sommerstemning i hovedet, når du skal gå tur med hunden i mørket. Tag noget farverigt beklædning på og vælg en vinterjakke i stærke farver i år. Hvis du ikke er interesseret i en skrigende pink frakke, kan du også anvende en masse reflekser eller en refleksvest, mens du lufter hunden. 

Udstyr til din hund

Hos AB Pet Toys har vi netop fået vores ACTIVE CANIS LED halsbånd hjem i flere forskellige størrelser. Halsbåndet er sort og neon gult og sikrer stor synlighed på op til 300 meter. Halsbåndet har desuden lys, som både kan blinke og lyse konstant. Vi inkluderer batterier, når du køber halsbåndet. 

Bilister vil genkende reflektionerne fra advarselstavler og vil derfor hurtigt opfatte, at der kommer levende væsener gående. Fordelen ved den neongule farve er, at hvis batterierne til lysene går døde, så reflekterer halsbåndet stadig. 

Lysende kan desuden være behjælpelig, hvis du ikke går på en vej og måske lader din hund få lang snor eller lader den gå fri. Via lygterne kan du altid se, hvor hunden er. Husk dog, at din hund kun må gå løs i mørke, hvis du har total kontrol over den. 

Derudover kan vi ikke sige det nok: hellere for mange reflekser, for meget lys og for mange pangfarver end for få. Man kan aldrig være sikker nok, og det er din opgave at passe på dig selv, din hund og andre. 

Har du spørgsmål til gå-ture i mørke, din hund eller andet, så kontakt endelig Annette, som sidder klar til at hjælpe dig.