Er din hund klar til nytårsaften?
Nytårsaften er fest og farver med glimmer, farverigt tøj, god mad og naturligvis smukt fyrværkeri. Men fyrværkeriet er ikke nødvendigvis kun smukt at se på. Dine kæledyr er nemlig ikke store fans af nytårsaften – heller ikke din hund. De mange ukendte og overraksende lyde skræmmer nemlig vores kære små snuder.
Du har måske også oplevet, at dine kæledyr bliver bange på denne aften, og derfor har vi lavet et indlæg med et par tips og tricks til hvordan du kan hjælpe din hund bedst muligt igennem aftenen.
Først og fremmest bør du overveje om den ekstra raket og det ekstra batteri nu også er nødvendigt. Det bedste ville naturligvis være at affyre så lidt fyrværkeri som muligt, og spare dit kæledyr for alle de mange chok. Overvej, om det nu også er nødvendigt med den mængde fyrværkeri, som du har i tænkerne.
Indret et hyggeligt sted eller hjørne til din hund, hvor den kan putte sig i sine yndlingstæpper, puder osv. Du må gerne indrette stedet i god tid, gerne dage og uger før, så hunden kan nå at vende sig til sit hjørne.
På selve dagen bør du sørge for at få alle udendørsaktiviteter overstået med hunden før mørkets frembrud. I løbet af dagtimerne er mængden af affyret fyrværkeri begrænset og her er det bedst at lufte hunden, og få aktiveret den udendørs. På den måde er hunden mere træt om aftenen og behøves ikke at blive luftet når det store show går løs.
Efter mørkets frembrud kan du med fordel hjælpe din hund ved at trække gardinerne for, og spille lidt musik indenfor. Dette giver et “lydtapet”. Hav snacks og legetøj klar til at aflede din hunds opmærksomhed, hvis den begynder at vise tegn på uro – vis hunden at du er der for den og lad den ikke være alene. Tæt kontakt kan være meget behageligt især for mindre hunde. De større hunde kan faktisk få skabt en større tryghedsfølelse ved at have en tætsiddende trøje på. Tag eventuelt et kig på vores Hotterdog Fleecetrøjer.
Overvej hvilke hunde din hund skal omgås på aftenen. Hvis det er en mulighed vil det være optimalt for din hund at blive sat sammen med en anden hund, som ikke er så påvirket af nytårskrudtet. Oplevelsen af at der er en artsfælle, som er rolig og ikke reagerer negativt kan være med til at den angste hund falder mere til ro. Hvis tilfældet derimod er omvendt og man sætter to hunde sammen som begge er bange kan det virke angstforstærkende på dem, da de så at sige bekræfter hinanden i at der er fare på færde. Her kan det være hensigtsmæssigt at overveje om man skal få hunden passet et sted hvor der er mere ro på og skåne den for en potentiel traumatisk oplevelse.
Undgå bordbomber. Det forskrækker hunden og lyden er meget kraftig. Hvis din hund i forvejen har problemer med lydende udenfor, så forestil dig hvordan det må være, at lyden kommer ind i hundens hjem helt tæt på.
Hvis du har indflydelse på hvor din nytårsaften afholdes, så overvej at flytte beliggenheden væk fra byen. Jo længere væk fra byen du kommer, des mindre lyde vil der normalt være. Dette kan skabe lidt roligere omgivelser for hunden. Det samme gælder, hvis du kan vælge, hvor din hun skal passes på selve aftenen.
Er din hund særligt bange til nytår, så overvej om du bør give den et dagligt kosttilskud med en let angstdæmpende virkning. Du kan eventuelt spørge din dyrlæge til råds, hvis du overvejer at involvere beroligende og angstdæmpende medicin.
Vi håber, at i allesammen får et helt fantastisk nytår. Pas på jer selv og hinanden – og ikke mindst hunden.
GODT NYTÅR FRA AB PET TOYS!