Kost tips til din hund

Kost tips til din hund

Hvor meget skal min hund spise? Hvor mange gange dagligt og hvad tid? Hvad kan hunden tåle? Spørgsmålene er mange, og vi har samlet et par små tips til kosten og din hund. 

Først og fremmest bør hunden have en fyldt vandskål tilgængelig. Hunden kan blive tørstig over hele dagen, men for meget vand er ikke sundt for helbreddet. Derfor skal du holde øje med væskeindtaget, men skal du være væk i længere tid bør du give hunden en stor fyldt vandskål. Vær særligt opmærksom på væskeindtagelsen hvis du fodrer din hund med vådkost da vådfoder kan indholde op til 85% vand. 

Om du skal vælge tørkost eller vådkost til din hund er ofte en smagssag. Generelt er energiindholdet højere pr. 100 gram i tørkost end i vådkost. Det hænger sammen med den store mængde vand, der kan findes i vådkost. Tørkost indeholder omtrent 7-8 % vand, hvor vådfoder som nævnt ovenfor kan indeholde op til 85 % vand. Producenter af dåsefoder er ikke forpligtet til at oplyse, hvor meget af varen, der er vand, så tjek på varedeklarationen, om noget er mere vandet end andet. Jo mere vand, des mindre energi ligger der til hunden i skålen.

Har du en hvalp, så blødgør dens mad i lunkent vand – også selvom at der er lavet særligt hvalpefoder. Det beskytter hvalpens tænder og er lettere at spise. 

Vær opmærksom på portionerne. Kig på posen, hvor der er anvist hvor meget hunden skal have alt efter størrelse og alder. Er du i tvivl så spørg din dyrlæge til råds. Derudover skal du sørge for at opbevare maden udenfor hundens rækkevidde – ellers er den pose foder væk på no-time. Du bør også undgå at sætte hundemaden på køl eller på et fugtigt sted. 

Hunde forsvarer deres mad. Hvis du har flere end 1 hund kan du derfor med fordel lade dem spise i hver deres rum, hvor de ikke kan se hinanden. På den måde undgår du dels at hundene kæmper om maden og dels at hundene spiser for hurtigt, fordi de er bange for at deres mad bliver snuppet fra dem. 

At finde det rigtige foder til sin hund kan virkelig være en jungle. Alle producenter vil naturligvis gerne have, at du vælger deres hundemad. Derfor bør du se på din hund. Hvad trives den med? Brug din logik og fornuft når du vælger hundemad, og tag dig tid til at læse på poserne. Hvis du tester forskelligt hundemad af, så hold øje med din hunds reaktioner. 

Vi håber, at du kan bruge vores tips, og hvis du har spørgsmål til hundemad, kost eller andet så kontakt os endelig. Hos AB Pet Toys har en masse viden indenfor hundemad og kost – og et meget stærkt netværk bag os, så din hund kan få den rigtige vejledning.