Sådan hjælper du din hund om vinteren

Sådan hjælper du din hund om vinteren

Vinteren er på vej, og temperaturerne er allerede begyndt at ændre sig en del. Det er ikke kun os mennesker, der mærker forandringerne – hundene gør også. Selvom at hundene har en tyk pels, betyder dette ikke nødvendigvis at hundene er beskyttet godt nok mod det kolde vejr. 

Vi har samlet et par forskellige tips til hvordan du kan hjælpe din hund i de kolde vintertider. 

Hunden bruger mere energi om vinteren

“Arbejdshunde” som f.eks. jagthunde og slædehunde har ofte brug for mere energi om vinteren, for at kunne arbejde og yde optimalt. Du kan hjælpe din hund ved at ændre kosten til fodr, der er lavet specielt til aktive hunde, i stedet for blot at øge mængden af det normale fodr. Vi anbefaler dog, at du skifter fodr gradvist, så hundens mave kan vænne sig til det nye mad. Derudover fryser en tyndere hund mere, end en hund der er lidt mere polstret. Dette betyder ikke, at du skal fede din hund op, for at blive klar til vinteren – men du kan være opmærksom på din hunds vægt, og tilpasse situationen til vinteren. 

Invester i et godt dækken

Hunde kan, ligesom mennesker, blive ramt af forfrysninger. Dette gælder især for ører, halespidser og hos handhunde: pungen. Hvis hunden står ude i kulden og venter på sin ejer foran en butik, kan den få urinvejsinfektion. Sørg for at hjælpe hunden med at holde sig varm, når i er ude. Invester i et godt dækken til din hund. Sørg for at dækkenet ikke er for stort, men stadig har en størrelse, så hunden kan bevæge sig frit. 

Hos AB Pet Toys kan vi med fordel anbefale vores Firedog Softshell dække. Dækkenet er både vindtæt og vandtæt – og så er foret lavet i en lækker blød og varm fleece, der holder på varmen og forhindrer varmetab. Kombination af softshell og fleece er kendt for fremragende tekniske egenskaber, som sikrer maksimal komfort.

Det er meget nemt at give hunden dækkenet på, da det blot trækkes over hovedet og lukkes med velcro. Du kan shoppe vores Firedog Softshell dække lige her. 

Vær opmærksom på hundens poter

Om vinteren saltes der meget på vejene, og dette skal du være opmærksom på. Salten er rigtig hård ved din hunds poter, og du skal være opmærksom på, om din hunds trædepuder får revner og sprækker. Dette er meget smertefuldt for hunden. Forebyg gerne mod revner og sprækker med potevoks, og sørg altid for at skylle hundens poter efter gåturen, hvis den har været udsat for vejsalt. Derudover kan du under gåturen lade hunden gå i rabatten i ren sne og opsøge græsarealer og andre arealer, hvor der ikke slates og hunden kan lege frit i sneen. 

Skulle det ske at din hunds poter revner, vil poterne hele bedre, hvis du smører en tyk salve på revnerne. Overvej om gåturene i kraftigt frostvejr skal være kortere, imens poterne heler. 

Hav repsekt for vejrforholdene 

Vær opmærksom på, om du skal korte gåturene ned. Hvis det er meget koldt og måske endda blæser, bør gåturen være kortere. Til gengæld kan du lufte hunden flere gange end normalt. Når i har været ude i sneen, vil din hund ofte være våd. Sørg for at vaske poterne for salt, og derefter at tørre hele hunden grundigt. Går hunden rundt og er våd for længe, kan den risikere at blive forkølet – også selvom, at der er dejlig varmt derhjemme. 

Husk at nyde vinteren og legeturene i sneen. Vinteren er en smuk og hyggelig årstid, og så længe, du tager hensyn til din hund, så er vinteren en fantastisk tid at have sammen. 

Har du spørgsmål eller kommentarer til indlægget, så kontakt os gerne på mail: info@abpettoys.dk