Undgå at fodre din hund med julemad

Undgå at fodre din hund med julemad

Når julemaden bliver serveret, er det fristende at give hunden en lille smagsprøve – det er jo jul. Men det kan være yderst farligt for din hund at få julemad. Hvert år bliver flere hunde syge af for meget fed julemad, eller mad, som de ikke kan tåle. Faktisk er de mest almindelige symptomer på for meget fed mad er diarré og opkast, men i flere tilfælde leder den usunde kost til betændelse i bugspytkirtlen, også selvom der kun er tale om én enkelt aften med julemad. Konsekvenserne kan derfor være livsfarlige for din hund. 

Skulle din hund være så uheldig at få betændelse i bugspytkirtlen skal du reagere med det samme, da denne tilstand er livsfarlig for hunden. Symptomerne på betændelse i bugspytkirtlen vil være at hunden bliver sløv, mister lysten til at spise, får feber, kaster op og har diarré. Hunden kan også finde på at indtage en slags bedestilling, hvor forpoterne er strakt frem og overkroppen ligger helt nede ved jorden, mens bagbenene er oprejste. 

Hvis din hund overlever betændelsestilstanden kan der ske så store forandringer i bugspytkirtlen, at det udvikler sig til en kronisk lidelse, som hunden skal leve med resten af livet. 

Derudover skal du undgå at hunden får ben, der starter med “F”. Herunder findes fugleben, fiskeben og flæskeben. 

Undgå chokoladeforgiftning

Chokolade er direkte giftigt for hunde og kan i værste tilfælde betyde chokoladeforgiftning med døden til følge. Chokolade indeholder teobromin, som er et stof, der er giftigt for hunde. Hvis din hund får chokolade viser symptomerne sig inden for 4-24 timer, og du skal holde øje med opkast, rastløshed, meget salv, koordinationsproblemer, muskelsvaghed, mavesmerter og kramper. 

Derfor bør du undgå at have chokolade og andre godter stående fremme, hvor hunden kan få fat på dem. Hvis din hund spiser chokolade skal du med det samme kontakte dyrlægen eller dyrlægevagten hvis klinikken har lukket i julen. 

Hundegodbidder er vejen frem

Hvis du ønsker at forkæle din hund i julen, så gå efter lækre kvalitetsgodbidder som er lavet til hunde. Hos AB Pet Toys har vi et stort udvalg af godbidder, som også styrker hundens tænder og tandkød. Du kan også i julens anledning investere i anderledes godbidder, som stadig er til hunde, såsom griseøre. 

Hvis du har spørgsmål til vores godbidder, hunden og julemad, så kontakt os endelig.